LEILIGHET I HUS FRA 1700-TALLET

OPPDRAGSGIVER: Privat (eget prosjekt)

FERDIGSTILT: 2006

FOTO: Sveinung Bråthen

BESKRIVELSE: Nederst i Telthusbakken ligger det et trehus som i mange år var sterkt forfallent og nær ved å kollapse. Byantikvaren hadde gitt rivetillatelse til tross for at dette var et bevaringsverdig bygg. Heldigvis fikk huset en annen skjebne og ble totalrenovert og delt inn i tre leiligheter og en restaurant i første etasje. Fotografiene over er fra leiligheten i andre etasje. Gjennom hele prosjektet ble det lagt vekt på å bevare og fremheve de autentiske kvalitetene. Trebjelker i himlingen ble eksponert for å synliggjøre historiske detaljer og heve takhøyden. Teglstein og bindingsverk i vegger er også synlig og med på å fremheve byggets karakter. På grunn av husets form som er bygget etter tomtegrensen har leiligheten mange skjeve og sjarmerende vinkler. Spesialinnredning på både bad, soverom og kjøkken ble derfor løsningen for å få utnyttet plassen og skape en helhet i boligen. Det mørke treverket og tunge uttrykket i teglen fungerer som en fin kontrast til de lyse og enklere detaljene i innredningen. 

PROSJEKTER