BOLIG PÅ EKEBERG, OSLO

OPPDRAGSGIVER: Privat

FERDIGSTILT: 2011

FOTO: Aftenposten

BESKRIVELSE: I en tomannsbolig på Ekeberg med utsikt over hele Oslo og forbi, ønsket oppdragsgiver å totalrenovere sin leilighet som bestod av andre etasje og loft. Det var også ønske om fasadeendringer med flytting av vinduer og eventuelt påbygg på loftet. Ettersom det kun var mulig å stå oppreist i midten av loftsrommet, var dette et lite praktisk bruksareal som dermed ble benyttet som lagringsplass. For å få best utnyttelse av rommet foreslo Dis. interiørarkitekter mnil as et takoppløft mot byen som også gav plass for vinduer mot den ubetalelige utsikten. Etter samarbeid med arkitekt og søknad til kommunen ble dette en realitet. Det ble også etablert et nytt bad og barnerom i tillegg til loftstue med tv og kontorplass i denne etasjen. I andre etasje ble det foretatt endringer i planløsningen med riving av vegger og flytting av vinduer. Terrassen ble også oppgradert med glassrekkverk for å kunne nyte utsikten også sittende både inne og ute. Alle overflater, løs og fast innredning i alle rom og solavskjerming med utvendige screens ble beskrevet. I tillegg hadde oppdragsgiver en stor interesse for tekniske løsninger, så boligen innehar kvaliteter som et smarthus.   

PROSJEKTER